Karamelize Soğanlı Enginar Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 5 adet enginar
 - Enginarlara sürmek için 2 yemek kaşığı kadar limon suyu
 - 4 orta uzunluk soğan
 - 8 diş sarımsak
 - 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1 tatlı kaşığı şeker
 - Tuz
 - 1/2 (yarım) limonun suyu
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye alınan zeytinyağında piyaz doğranan soğanlar ve küçük küçük doğradığımız sarımsaklar kavrulur.
 - Yıkayıp altına ve üzerine fırçayla limon suyu sürdüğümüz enginarlar, kavrulan karışımın üzerine aykırı bir biçimde kapatılır.
 - Tuz, sıktığımız 1/2 limonun suyu ve 1 su bardağı sıcak su ek edilir; pişmeye bırakılır. 15-20 dakika daha sonra enginarlar çevrilir. (Enginarlar pişmezse sıcak su eği yapılabilir)
 - Pişen enginarların içine soğanlı, sarımsaklı karışım doldurulur. Dereotu serpip servis edilir. Afiyet olsun.