Karnabahar Graten Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
İnstagram: @tariflerim_ve_sunumlarim
Karnabahar Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 1 küçük karnabahar
 - 1 iri patates
 
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 2 dolu yemek kaşığı un
 - 2 su bardağı süt
 - Tuz
 - Karabiber
 
- 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel karnabahar irice çiçeklerine ayrılır. Patates fazlaca ince olmayacak biçimde doğranır.
 - Kaynamış tuzlu suya atılarak 6-8 dk pişirilir.
 - Pişen sebzeler süzülüp borcama dökülür. (ben minik karnabahar ve 22×22 cm küçük borcam kullandım).
 - Beşamel sos için sıvı yağda un kavrulur. Kokusu çıkana kadar kavrulunca soğuk süt, tuz ve karabiber eklenip kaynayıp göz göz olana kadar pişirilir.
 - Sos sebzelerin üzerine gezdirilir.
 - Kaşar rendesi de serpilip 200 dereceye ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
İnstagram: @tariflerim_ve_sunumlarim
Karnabahar Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı