Patates Oturtma Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Patates Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 2 adet büyük uzunluk patates
 - 1 adet büyük uzunluk soğan
 - Yarım çay bardağından biraz fazla pirinç
 - Yarım yemek kaşığı biber salçası
 - Maydanoz
 - Karabiber
 - Pul biber
 - Tuz
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri bir parmak kalınlığında yarım ay formunda doğrayın.
 - Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
 - Soğanlar yumuşayınca salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
 - Patatesleri ve pirinçleri ekleyip üzerine baharatları ve tuzu koyun.
 - 2 dk kadar patatesleri hayli karıştırmayacak biçimde kavurun.
 - Patateslerin üzerini geçecek kadar su koyun.
 - Kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynatın.
 - Yemeğin suyu kaynayınca ocağın en küçük gözünde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
 - Yemek piştikten daha sonra altını kapatıp üzerine yarım demetten az maydanoz koyun ve 10 dk demlenmesini bekleyin.
 
Patates Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı