Patlıcan Dible Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcan Dible Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 2 adet patlıcan
 - 1 adet büyük soğan
 - 1 diş sarımsak
 - Yarım çay bardağı pirinç
 - 1 tatlı kaşığı biber salçası
 - Sıvı yağ
 - Karabiber
 - Pul biber
 - Tuz
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları küp küp doğrayıp 10-15 dk acı suyu çıkana kadar suda bekletin.
 - Pirinçleri yıkayıp 15 dk kadar suda bekletin.
 - Soğanları ve sarımsakları yağda kavurun.
 - Soğanlar yumuşayınca salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
 - Suyunu süzdüğünüz pirinçleri soğanlara ekleyin 2 dk kavurduktan daha sonra yarım çay bardağı kadar su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.
 - Pirinçler suyunu çekip şiştikten daha sonra suyunu süzdüğünüz patlıcanları ekleyin 2 dk kadar kavurun.
 - Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.
 - Patlıcanlar pişene kadar orta ara denetimli bir biçimde su ekleyin.
 
Patlıcan Dible Tanımı Fotoğraflı Yapılışı