Pırasa Kavurması

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Pırasa Kavurması Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kiloya yakın (Pırasa beyaz kısımlarını kullandım )
  • 2 adet havuç
  • 1 çay bardağı siyah üzüm
  • 1 adet portakal
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Tuz
  • Zeytinyağı
Üzeri için;

  • Badem
  • Kavrulmuş susam
Pırasa Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Pırasaları yıkayıp doğruyoruz. Havucu rendeliyoruz (Yada ince dilimleyebilirsiniz)
  2. Evvel tencereye zeytinyağımızı alıyoruz havuçları ek edip kavuruyoruz pırasaları ekliyoruz, güzelce karamelize olana kadar kavuruyoruz.
  3. Şekerini tuzunu ek ediyoruz indirmeye yakın üzümlerini portakal ve limon suyunu ek edip 2-3 dakika daha kavuruyoruz.
  4. Servis tabağına alıp üzerine susam ve badem ile servis yapıyoruz.
Pırasa Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst