Pırasa Kavurması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 1 kiloya yakın (Pırasa beyaz kısımlarını kullandım )
 - 2 adet havuç
 - 1 çay bardağı siyah üzüm
 - 1 adet portakal
 - 1 adet limon
 - 1 yemek kaşığı şeker
 - Tuz
 - Zeytinyağı
 
- Badem
 - Kavrulmuş susam
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Pırasaları yıkayıp doğruyoruz. Havucu rendeliyoruz (Yada ince dilimleyebilirsiniz)
 - Evvel tencereye zeytinyağımızı alıyoruz havuçları ek edip kavuruyoruz pırasaları ekliyoruz, güzelce karamelize olana kadar kavuruyoruz.
 - Şekerini tuzunu ek ediyoruz indirmeye yakın üzümlerini portakal ve limon suyunu ek edip 2-3 dakika daha kavuruyoruz.
 - Servis tabağına alıp üzerine susam ve badem ile servis yapıyoruz.