Zeytinyağlı Portakallı Pırasa Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Şimdiden deneyecek olanlara afiyet şifa olsun ????????.
Zeytinyağlı Portakallı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 adet pırasa
- 1 adet büyük uzunluk havuç
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet portakal
- Tuz
- Karabiber
- Toz şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tenceremize yağı koyalım.
- İnce uzun kestiğimiz havuçları önden kısık ateşte kavuralım.
- daha sonra dilediğiniz uzunlukta kestiğimiz pırasaları ek edip dağıtmadan hafifçeten karıştıralım.
- Bir adet sıktığımız portakalı ve hayli azcık su ek edelim (pırasaların üstünü geçmeyecek) tuz, yavaşça karabiber ve toz şekeri de ekleyip evvel harlı kaynayınca kısık ateşte bırakalım.
- Pişmesine 15dk kala pirinçi yıkayıp ekleyelim.
- Bir saat daha sonra denetim edelim havuç pırasa ve pirinç piştiyse ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Şimdiden deneyecek olanlara afiyet şifa olsun ????????.
Zeytinyağlı Portakallı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı