Zeytinyağlı Portakallı Pırasa Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Şimdiden deneyecek olanlara afiyet şifa olsun ????????.
Zeytinyağlı Portakallı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 2 adet pırasa
 - 1 adet büyük uzunluk havuç
 - 1 yemek kaşığı pirinç
 - 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1 adet portakal
 - Tuz
 - Karabiber
 - Toz şeker
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tenceremize yağı koyalım.
 - İnce uzun kestiğimiz havuçları önden kısık ateşte kavuralım.
 - daha sonra dilediğiniz uzunlukta kestiğimiz pırasaları ek edip dağıtmadan hafifçeten karıştıralım.
 - Bir adet sıktığımız portakalı ve hayli azcık su ek edelim (pırasaların üstünü geçmeyecek) tuz, yavaşça karabiber ve toz şekeri de ekleyip evvel harlı kaynayınca kısık ateşte bırakalım.
 - Pişmesine 15dk kala pirinçi yıkayıp ekleyelim.
 - Bir saat daha sonra denetim edelim havuç pırasa ve pirinç piştiyse ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
 
Şimdiden deneyecek olanlara afiyet şifa olsun ????????.
Zeytinyağlı Portakallı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı